Ontspanningsmassage
Deze massage gaat puur op gevoel, en is individueel. Als ik op het moment van masseren voel dat ik meer aandacht moet schenken aan een lichaamsdeel, dan doe ik dat. De rust en sfeer tijdens het masseren zijn belangrijk. Ik brand wat kaarsjes en pas het licht aan. Natuurlijk zorg ik er voor dat de temperatuur in de praktijk aangenaam warm is. Je hoeft niets mee te nemen. 
De olie die ik gebruik voelt achteraf niet vettig aan en geeft geen vlekken op de kleding.

Zwangerschapsmassage
Gefeliciteerd, je bent zwanger.
Door je veranderende houding, bijkomende ongemakken en toenemende
gewicht wordt er heel wat van je lichaam gevraagd.
Tijdens de zwangerschap kan je lichaam best wat extra aandacht gebruiken.
Deze zachte massage  is erop gericht dat je je prettig en ontspannen voelt.
Ik ben gediplomeerd zwangerschapsmasseuse en bied deze massage graag aan
vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Stoelmassage
Stoelmassage is een vorm van massage die zich richt op het vitaliseren van de mensen. Door middel van drukpunten worden de rug, schouders, nek, hoofd en armen gestimuleerd en losgemaakt. Deze massage is ontwikkeld in de Verenigde Staten op basis van eeuwenoude Chinese en Japanse massagetechnieken ( o.a. shiatzu).
Deze effectieve massage duurt 20 of 30 minuten en wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. Je kunt je kleren aan houden en er wordt geen olie gebruikt.
Voor wie is stoelmassage?
Een van de voordelen van stoelmassage is dat het overal gegeven kan worden en voor iedereen geschikt is.
Steeds vaker worden ook in bedrijven deze massages gegeven omdat het rustgevend is en tevens vitaliserend.
Het wordt gebruikt als instrument voor stresspreventie en stresssignalering. Het draagt bij aan het welzijn van de mens en is daarmee een maatregel die je kunt benutten om ziekte verzuim (o.a. door R.S.I.) te voorkomen.

Wat levert stoelmassage je op?
Een stoelmassage zorgt voor de nodige ontspanning en energie en heeft als resultaat:
o goede doorstroming van energie
o uitstekende stimulans van bloedcirculatie
o afvoer van afvalstoffen
o toename van concentratievermogen
o herstel van spierweefsel
o positieve bewustwording van eigen lichaam en werkhouding
o ontspanning van lichaam en geest

Kruidenstempelmassage
Deze warme massage ( heerlijk in de koude wintermaanden) komt uit Thailand. Bij deze massage stempel je het lichaam met warme katoenen stempels waar  diverse kruiden in zitten.
De massage bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst worden rug en schouderpartij met de warme kruidenbuidels gemasseerd. De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, Tumeric en kaffir limoen hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale massage duurt een uur en kan naar behoefte worden aangepast.
Deze massage wordt alleen in de praktijk aangeboden.

Hotstonemassage
Deze 60 of 90 minuten durende massage is ook uitermate geschikt in de wintermaanden.
Deze massage is een combinatie van warme basaltstenen die op het lichaam worden gerangschikt en een massage met warme olie.  De stenen zorgen voor een diepe warmte die nog lang gevoeld wordt.
De hotstonemassage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Voor de massage worden alleen gladde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.
Deze stenen worden voor en tijdens de massage ondergedompeld in een warmwaterbad (rond de 45 graden) en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd, meestal  is dat de rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Na het wegnemen van de stenen wordt het deel waar de stenen op lagen direct gemasseerd.
Deze massage wordt alleen in de praktijk aangeboden.
Met een buitentemperatuur boven de 25 graden kan ik je deze massage helaas niet aanbieden.  Het lichaam heeft bij zo'n temperatuur onvoldoende gelegenheid om af te koelen.
Bij de massage van 60 minuten komen de stenen alleen op de rug te liggen, bij de massage van 90 minuten leg ik ze ook op de voor- en achterzijde van de benen,de handen en voeten. De bijbehorende wellnessmassage wordt gegeven zowel bij de 60 als de 90 minuten.


Shantala Babymassage
Aanraken is een van onze eerste levensbehoeften. Shantala massage is een ontspanningsmassage voor baby's die o.a. ten doel heeft het contact tussen het kindje en de ouders optimaal te laten verlopen.
Baby's worden rustiger en slapen regelmatiger. Daarnaast wordt het gevoel van geborgenheid versterkt. Dit komt de emotionele ontwikkeling van alle baby's ten goede. De massage heeft vaak een positieve uitwerking bij met name onrustige, gevoelige baby's die veel huilen, baby's met de neiging tot overstrekken en baby's met veel darmkrampjes.

Wie is Shantala?
Shantala was een vrouw uit India – Calcutta - die haar zoontje dagelijks masseerde in de drukte van de chaotische stad. De massage die Shantala aan haar zoontje gaf wordt in India gebruikt als dagelijkse verzorging voor baby’s. In India wordt deze massage doorgegeven van moeder op dochter.
De Franse arts Frédérik Leboyer zag tijdens zijn reis door India Shantala vol overgave en tederheid haar zoontje masseren. Hij was diep onder de indruk van deze liefdevolle maar toch eenvoudige massage. Leboyer vroeg Shantala toestemming om de massagetechnieken vast te leggen op film waarna hij de massage introduceerde in Europa. Als dank voor Shantala heeft Leboyer deze massage naar haar vernoemd.

Ik ben gediplomeerd docent Shantala Babymassage. Ik kan ouders uitgebreid begeleiden bij het aanleren van massagetechnieken speciaal voor baby's.