Vragen die mij vaak worden gesteld:

Vraag: Wanneer zal ik een massage nemen?
Antwoord: Ieder moment is een goed moment voor een massage. Je hoeft niet te wachten tot je een blessure hebt of tot je stressklachten krijgt. Te vaak zie ik klanten die te lang wachten. Massage werkt perfect als preventieve zorg voor lichaam en geest. In plaats van te wachten op rugpijn door te veel stress: neem een massage om dit te voorkomen. Een regelmatige massage is een prima manier om het drukke leven van alledag lichamelijk en geestelijk aan te kunnen. Geen tijd? Dat is een signaal. Neem dan juist wél een massage. Zo blijf je in conditie.

Vraag: Wat is niet inbegrepen in een behandeling?
Antwoord: Seks. Laten we daar duidelijk over zijn. Seks is niet, nooit en onder geen enkele voorwaarde inbegrepen. We weten allemaal dat er duizenden plaatsen zijn waar je onder de noemer 'massage' seks kunt kopen. Verwar dit niet met een echte therapeutische massage zoals je die bij Gaya krijgt. Een erotisch getinte massage is NIET mogelijk bij Gaya.

Vraag: Ik ben veel te dik of schaam me over m'n lijf.
Antwoord: Je zult niet geloven hoe vaak ik iemand heb horen zeggen dat ze een massage zullen nemen als ze zijn afgevallen of als hun cellulitis minder is geworden. Laat dat je niet tegenhouden. Je onthoudt jezelf een plezierige en nuttige ervaring.
Ik heb lichamen gezien in iedere denkbare vorm en grootte, van jong tot oud en van dik tot dun. Het gaat mij om de persoon en ik behandel iedereen met respect, daar kun je zeker van zijn.

Vraag: Wat gebeurt er bij een massage?
Antwoord: Als je voor het eerst komt houden we eerst een kort intakegesprek. Aarzel niet om vragen te stellen over dingen waar je onzeker over bent of zorgen over hebt. Als je specifieke klachten hebt, vertel het me. Dan kan ik daar extra aandacht aan besteden.
Na de intake geef ik je de privacy om je uit te kleden en op de massagetafel te gaan liggen. Je krijgt een handdoek van me.
Als je het prettig vind leg ik een beenrol onder je voeten.
Meestal begin ik met de rug/hoofd en werk dan naar je benen en voeten toe.
Daarna vraag ik om je om te draaien en werk ook dan van boven naar beneden.
Bij een hotstonemassage leg ik warme stenen op een deel van je lichaam en begin dan met het masseren van een ander deel.

Vraag:  Moet/mag ik helemaal bloot op de massagetafel liggen?
Antwoord: Het is niet noodzakelijk/verplicht om je helemaal uit te kleden, maar dat is helemaal aan jou. Je mag je slip aanhouden, en de dames kunnen ook de bh aanhouden. Voor de massage van de rug, en met name de effleurages (strijkingen) is het natuurlijk wel nodig dat de bandjes van de bh los zijn. De lichaamsdelen die ik op dat moment niet masseer worden afgedekt met handdoeken. Wil je meer handdoeken omdat je het koud krijgt of liever géén handdoeken, dan kun je daar gerust om vragen.Voor mij is het belangrijk dat je comfortabel ligt. Het is wel praktisch als je een onderbroek wilt aanhouden om te kiezen voor een (bikini)slip. Bijv. een strakke boxershort zit vaak in de weg bij het masseren en kneden van de bovenbenen.

Vraag: Als ik je bel voor een afspraak, kan ik dan dezelfde dag nog bij je terecht?
Antwoord: Dat hangt er van af. De ene dag ben ik erg druk, de andere dag heb ik nog ruimte. Je kunt het dus altijd proberen of er die dag nog gelegenheid is.

Vraag: Ik wil bepaalde lichaamsdelen niet of juist extra gemasseerd hebben, kan dat?
Antwoord: Ja, uiteraard kan dat. Ook bij Gaya is de klant koning. Voor aanvang van de massage bespreken we dat. De een heeft graag meer aandacht besteed aan de rug de ander weer de benen. Bij de ontspanningsmassage wordt in principe ook het gezicht en de voeten gemasseerd. Als je dat bijvoorbeeld niet prettig vindt sla ik dat over. Ook tijdens de massage kun je altijd aangeven wat je prettig en minder prettig vindt.

Vraag: Mag er tijdens de massage gepraat worden?
Antwoord: Ja hoor, er mag gerust wat gepraat worden. De één vind het ontspannend om wat te praten, de ander vind het heerlijk om even een keer niets te hoeven zeggen, en lekker wat weg te soezelen tijdens de massage.

Vraag: Moet ik zelf handdoeken meenemen?
Schone handdoeken zijn aanwezig en mag je gratis gebruiken.